Cum să îți îngrijești mobila

Bună dimineața. Astăzi vom vorbi mai puțin despre montajul mobilei și mai mult despre cum să ițîngrijesti mobila , ca să te poți bucura de ea cât mai mult, daca tot e asamblată. Dar până atunci…

Azi te-ai trezit cu multă voie bună pentru că urmează să faci prăjitura la care visezi deja de o săptămână întreagă. Numai gândul că o vei vedea în farfurie în fața ta și o vei savura linguriță cu linguriță, te face să zâmbești de încântare.

Însă înainte de a începe aventura, te gândești, pe bună dreptate, că ar fi bine să mănânci ceva, ca să nu te prindă foamea pe nepusă masă. Așa că apelezi la metoda rapidă și îți pregăteși o omletă. Spargi ouăle, le bați, le condimentezi și le pui în tigaia care se încinge cuminte pe sobă. Te uiți la ele cum prind crustă, prin minte îți flutură imagini ale prăjiturii care va să vină și deodată te trăznește un gând: oare mai am suficiente ouă pentru rețeta de prăjitură? Te întorci către frigider, deschizi febril cofragul și….oroare! Mai este un singur ou care se uită trist și înfrigurat la tine, cu un puf tremurându-i nesigur într-o parte. Insuficient. Offf. Regretele și furia înlocuiesc entuziasmul de mai înainte. Nu mai poți face prăjitura pentru că ouăle, odată ce le-ai prăjit, nu le mai poți face crude oricât ai încerca.

La fel este și cu mobila. Dacă a stat apă pe ea și s-a umflat, nu mai poți face nimic să o aduci la forma bună de dinainte. Și vei rămâne doar cu regretul că s-a stricat și cu stresul că trebuie înlocuită. Așadar haideți să vedem ce putem face ca să te bucuri cât mai mult timp de mobila ta frumoasă.

Având în vedere că majoritatea mobilei este realizată din PAL și MDF, sfaturile de mai jos se vor aplica pentru acest tip de mobilă. Pentru mobila din lemn masiv vom pregăti un articol mai detaliat în viitor.

Iată deci ce poți face pentru îngrijirea mobilei:

1. Curățarea.

Este foarte important să folosim soluții delicate pentru curățare. O lavetă uscată și puțin spray de mobilă (pulverizați pe lavetă, nu direct pe mobilă!) sau o lavetă umezită în apă cu detergent lichid de vase este tot ce avem nevoie. Nu folosiți soluții abrazive și nici substanțe corozive cum ar fi diluantul sau altele.

Dacă aveți pete uscate cum ar fi cele de gem, puteți să lăsați câteva minute apă cu detergent pe ele să se înmoaie și apoi să le ștergeți. Atenție însă să nu ajungă apa la margini pentru că acolo se infiltrează în material și îl distruge.

Fețele lucioase sunt mai greu de păstrat curate pentru că păstrează amintirea degetelor care le-au atins. Le puteți curăța cu o lavetă umezită în apă cu detergent lichid de vase și apoi le puteți șterge cu o laveta moale uscată, sau șervețel de hârtie.

2. Mutarea.

Multă lume mă întreabă dacă mobila X sau Y este bună, rezistentă, etc. De cele mai multe ori, este. Însă rețeta sigură ca să slăbești mobila este să o tot muți dintr-o parte în alta sau să o demontezi și montezi repetat. Deci încearcă să lași mobila în pace și să o folosești pentru ce e făcută ea. Te va ține mult și bine.

3. Loviturile.

Când eram în liceu, la o oră tehnică, un profesor ne-a spus: uite, voi veți lucra tot felul cu tot felul de unelte. Este foarte important să aveți grijă de voi. Pentru că dacă, să zicem, vă tăiați un deget, capacitatea voastră, potențialul vostru și în final valoarea voastră va fi redusă definitiv. La fel și cu mobila: dacă o lovești, dacă o zgârii, nu va mai fi la fel de frumoasă și valoarea ei se va diminua. Încearcă să o poziționezi astfel încât să nu o poți lovi. N-o să te rănești nici tu și nici sufletul nu te va durea.

4. Apa care băltește.

montaj mobila cluj napoca, asamblare mobila cluj napoca, montator ikea cluj, cum se monteaza mobila

Este slăbiciunea mobilei. În mod normal, suprafața rezistă la apă, cel puțin câteva minute. Însă punctul slab este îmbinarea cu cantul. Aici, dacă apa se infiltrează, PAL-ul începe să se umfle și se deteriorează. Definitiv. Deci, ștergeți cât mai repede apa de pe mobilă.

Pe scurt, ca să vă bucurați cât mai mult de mobilă frumoasă, trebuie doar să aveți puțină grijă. Atât la montajul mobilei cât și în viața de zi cu zi. Grija de zi cu zi este partea dumneavoastră. Însă pentru o mobilă montată cu multă grijă și atenție la detalii, sunați-l pe Adi Iscusitul (0758488836). Vă va ajuta cu drag 🙂

Citește în continuare:

5 greșeli pe care le poți face când îți montezi mobila

3 motive să te enervezi când îți montezi mobila

Vă invit si pe blog unde gasiți:

3 decizii pe care să le iei înainte de a-ți cumpăra mobila

Ce spun clientii despre colaborarea cu Adi Iscusitu

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *