Evită regretele când îți comanzi mobila – 7 lucruri de știut

Neața. Azi ți-am pregătit 7 sfaturi pe care să le iei în considerare înainte de a-ți comanda mobila. Sunt lucruri pe care le-am observat în cei 8 ani de când montez mobilă și care ar putea să te ajute să iei decizii mai bune pentru tine și casa ta:

1. Măsoară bine încăperea

 Înainte de a-ți comanda mobila măsoară bine încăperea. Eram odată la un client și îi montam un pat cu adevărat somptuos. Frumos, cu căpătâiul curbat. La fel și  la picioare. Doar că dormitorul era prea mic și când eram pe la jumătatea montajului clientul mi-a cerut să îl demontez pentru că nu mai avea loc în cameră din cauza lui. Cum ar fi să îți comanzi un dulap și pe când îl ai montat să îți dai seama că nu mai poți deschide ușa din cauza lui? Sunt multe firme care nu primesc retur mobila montată. Deci dacă nu vrei să faci o donație de nevoie, măsoară bine camera și verifică  dimensiunile mobilei pe siteul de unde o comanzi. Asigură-te că se încadrează bine în cameră.

2. Caută eventuale pericole ascunse

montaj mobila cluj, montator mobila cluj, adi iscusitul

Asta am pățit-o eu acasă: am comandat o masă extensibilă (foto). Care a venit cu un loc special de lovit genunchii.  Și crede-ma iți dau lacrimile când dai cu rotula de colțurile acelea. Deci înainte de a cumpăra o masă extensibilă uită-te sub ea. Vezi ce te așteaptă acolo.

3. Comandă-ti patul cu picioare de 10cm înălțime

De ce? Pentru că e mult mai ușor să cureți sub el. Pentru că intră și majoritatea roboților de aspirat sub el și nu ți se adună ghemotoace de praf sub pat. Si pentru că, dacă ai încălzire în pardoseală, ajută la distribuirea căldurii.

4. Pat tapițat sau netapițat?

Tot legat de paturi. Eu am dat noaptea cu piciorul și în pat tapițat și am dat și în pat netapițat. Senzațiile nu se compară. Iar dacă ai copii mici, cu atât mai mult ar trebui să iei în considerare să ai paturi tapițate.

5. Ușile culisante ale dulapului să aibă opritor sau amortizor

Sunt dulapuri cu uși glisante care nu au opritor la uși. Și dacă ai pardoseala un pic denivelată (sunt mari șanse să fie așa), ușile se deschid singure și nu stau închise. Unu la mână că e urât să ai ușa tot timpul pe jumătate deschisă și să se vadă ce ai în dulap. Doi, imaginează-ți următoarea scenă de groază: e noapte. Tu dormi linistit. Dulapul e în dormitor și deodată auzi un zgomot în cameră. Deschizi ochii buimac și vezi ceva care se miscă. Până să îți dai seama că e ușa cu oglindă a dulapului tău, te trec toate sudorile reci pe spate. Nu-i de dorit.

6. Cumpără o protecție de parchet

Dacă lucrezi de acasă, ai un scaun de birou și parchet pe jos, cumpără și o protecție de parchet. Este o folie semitransparentă din plastic care se pune sub scaun și protejează parchetul. Nu e o investiție mare dar e bine să o ai înainte ca scaunul să lase urme pe parchet.

7. Cumpără și o protecție pentru picioarele mobilei

Mai ales dacă ai parchet stratificat: vezi cum arată picioarele mobilei pe care vrei să o cumperi. Sunt unele piese de mobilier, de exemplu comode, scaune sau canapele care au picioarele foarte subțiri. Acelea pot lăsa adâncituri sau zgârieturi în parchet. Se găsesc de cumpărat și pentru picioare protecții din silicon, pâslă sau textile.

7+1 bonus:

Am văzut regretele oamenilor care și-au stricat mobila la montaj. Și am văzut oameni care au regretat că au pierdut ore în șir să-și monteze mobila când puteau face ceva mai util cu timpul lor. Dacă vrei o mobilă montată corect, cu multă grijă și atenție la detalii, alege calea ușoară: sună-l pe Adi Iscusitul! Te va ajuta cu plăcere.

Adi Iscusitul telefon / Whatsapp 0758-488.836

facebook: Adi Iscusitul Montaj Mobila Cluj

Pana mai stai pe aici arunca o privire si la:

sau 

Montaj dulap cu 6 usi si 4 sertare – 6 ore de lucru in 2 minute

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *