Video: 3 motive să te enervezi când îți montezi mobila

Bună dimineața. Astăzi o să vorbim despre câteva motive să te enervezi când vine vorba despre montajul mobilei. Dar până atunci…

Este ora 10 și jumătate seara. Pe soția ta ai văzut-o ultima dată acum două ore când a ieșit trântind ușa după ce te-a chemat de 5 ori să vii la masă și tu i-ai spus, pe un ton apăsat să te lase odată în pace.

Copiii sunt în cealaltă cameră. Plâng și îl așteaptă pe tati să le spună noapte bună.

Iar tu? Tu ești în mijlocul camerei, cu un ciocan în mână, în jurul tău sunt o grămadă de piese care până acum ar fi trebuit să fie noua voastră mobilă și te gândești: „Cine m-a pus pe mine să mă apuc de montaj mobilă? Nu am putut eu să îl chem pe Iscusitul să vină el să o monteze și între timp eu să stau cu familia sau să mă relaxez? Chiar așa: cine te-a pus?

Dacă totuși ai hotărât să îți montezi singur mobila, în continuare îți voi spune 3 motive pentru care ai putea să te enervezi în timp ce faci asta.

Iată deci motive să te enervezi când montezi mobila

Motivul numărul 1. Timpul

Ți-ai terminat treaba de la birou și te-ai gândit așa: pe la 6, pe când se termină orele de liniște mă apuc de treabă. Până pe la 8 o dau gata, stau un pic cu familia, mă uit la un film și uite așa e gata seara. Dar iată că e 10 și jumătate seara și tu încă ești departe.

Adevărul este că suntem foarte, foarte slabi la estimarea timpului necesar pentru orice am face. Și de obicei suntem optimiști. Deci, dacă crezi că munca ar putea dura o jumătate de oră, alocă-ți minim o oră. Dacă crezi că montajul ar dura 2 ore, alocă-ți 4. Iar dacă în manualul de montaj scrie 1 persoană, 1 oră, alocă-ți minim 2 ore.

Motivul numărul 2: Manualul de instrucțiuni

Ai găsit în cutii manualul de instrucțiuni. Te-ai uitat la el și te-ai gândit: eh, manual îmi trebuie mie? Doar e un dulap, e simplu: un capac, o bază și două laterale. E un puzzle.

Așa este. Doar că nu este așa! Dacă ar fi să comparăm cu a construi un om ca pe un puzzle, am zice așa: capul vine sus, picioarele vin jos iar mâinile vin pe laterale. Doar că dacă nu facem conform instrucțiunilor, s-ar putea ca urechile să ajungă la șold iar labele picioarelor în creștetul capului. Și nu vrei să ai o mobilă monstru. Bu hu hu! :)))

Motivul numărul 3: Sculele

Ți-ai pregătit scule când ai început lucrul la montajul mobilei. Poate ai o mașină de înșurubat, ți-ai pregătit ciocanul, șurubelnița și capurile de înșurubat cele noi pe care le-ai cumpărat la ofertă data trecută.

Însă, la al 5-lea șurub, capul de șurubelniță începe să se uzeze iar la al șaselea ai o problemă: capul s-a uzat de tot, la fel și șurubul iar tu ai acum un șurub pe care nu îl poți strânge până la capăt și nu îl mai poți nici desface. Și îți va lua o jumătate de oră să scapi de șurubul defect și să îți găsești un înlocuitor.

Voi pregăti un video despre sculele necesare la montajul mobilei și cum să le alegi deci mai vino pe aici sau dă un click pe subscribe la canalul meu de youtube. 🙂

Si bonus, motivul numărul 4: Feroneria

Ai început montajul mobilei, treaba merge, doar că la un moment îți trebuie un șurub pe care nu îl găsești. Și îl cauți. Și îl cauți. Și nu este nicaieri. Dai la o parte piesele de mobilă. Nimic. Ridici cartoanele de pe jos. Nimic. Parcă s-a ascuns în pământ.

Ai făcut o greșeală: când ai desfăcut punga cu feroneria, ai pus șuruburile și restul de feronerie pe jos. Era mai bine dacă foloseai o cutie, o caserolă. Așa îți erau mereu la îndemână și nu pierdeai nicio piesă.

Acestea au fost 4 motive pentru care ai putea să te enervezi când îți montezi mobila.

Dacă ai inceput montajul și simți că ai început să îți pierzi răbdarea, oprește-te. Sună-l pe Adi Iscusitul pentru montaj mobila in Cluj și lasă-l pe el să facă treaba iar tu în timpul acesta te poți relaxa. Îți va fi mult mult mai simplu.

Spor la montat mobila!

Vezi și 5 lucruri de făcut înainte de a începe montajul mobilei

 Sursa foto

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.