5 lucruri de făcut înainte de a începe montajul mobilei

montaj birou montaj comoda cluj, montator mobila cluj

Mi se întâmpla mai demult să meșteresc câte ceva pe acasă și am observat că uneori, nerăbdător să încep lucrul, nu îmi acordam timp suficient să mă pregătesc cum trebuie. Ceea ce, de obicei, însemna că mai târziu dădeam de probleme: ba nu aveam una, ba mă încurca alta, ba trebuia să întrerup lucrul pentru că am uitat să pregătesc ceva, ba etc., și la sfârșit, în loc să muncesc neîntrerupt, să simt ca totul merge ca uns și să mă bucur de eficiență, tot întârziam și treaba devenea frustrantă. Acum că fac montaj mobilă pentru clienți, fiecare lucrare o încep cu pregătirea adecvată astfel încât să meargă treaba cât mai bine. Iar mai jos doresc să vă împărtășesc câteva lucruri pe care e bine să le faceți înainte de a începe să montați mobila.

1. Îți stabilești obiectivele.

E foarte greu să anticipăm timpul necesar pentru orice dorim să realizăm. De obicei suntem prea optimiști. Singura modalitate de a ști cât durează să faci un lucru este să te cronometrezi. La final vei ști cât a durat. Dar nu prea poți să știi dinainte. Unii producători de mobilă scriu în caietul de montaj timpul estimat pentru lucrare. De obicei durează minim dublu decât e scris acolo.

Recomandarea mea este să nu îți stabilești un obiectiv de rezultat ci unul de timp. Adică, nu îți propune să montezi azi dulapul întreg ci propune-ți mai degrabă să muncești X ore (cât ai timp). Pentru că dacă de exemplu îți estimezi că în 2 ore termini de montat dulapul, te poți trezi peste 4 ore că tu încă tot lucrezi la el, mai ai o grămadă de lucru și ești nervos din această cauză. Dacă simți că începi să te enervezi, mai bine oprește-te și ia o pauză. Dacă simți că te-ai impotmolit, mai bine sună-l pe Adi Iscusitul 😉

2. Pregătește-ți o muzică bună.

O muzică liniștită și veselă te va ajuta să muncești cu spor si plăcere.

3.Îți faci loc în cameră.

Va trebui să ai loc să te miști pe lângă mobilă, să folosești scule și poate deveni frustrant să tot ocolești și să umbli pe vârful picioarelor. Montezi mobila nu faci balet. Deci, dacă poți, mută masuța de cafea mai încolo, rulează covorul, du scaunele în altă cameră, astfel încât să nu te incomodeze nimic pe parcursul lucrului.

4.Îți pregătești uneltele.

E esențial să ai uneltele potrivite și acestea să fie în bună stare. Verifică sa nu cadă ciocanul din coadă, șurubelnița să aiba capul bun, mașina de înșurubat să aibă acumulatorul încărcat, etc. Dacă începi să montezi mobila și la al doilea șurub bateria de la mașină se descarcă, pierzi o grămadă de vreme.

5.Îmbracă-te lejer.

Când montezi mobila, stai mult timp aplecat și chiar mai mult timp în genunchi. Îmbracă-te lejer să te poți mișca ușor și să nu te trezești la un moment dat că ai amorțit. Ferește-te să porți lucruri care atârnă (eșarfe, lănțișoare, etc.) pentru că se pot prinde în unelte, ceea ce se poate dovedi periculos.

5+1. Sună-l pe Adi Iscusitul.

Dacă te împotmolești, dacă simți că nu mai vrei să continui sau dacă dorești să beneficiezi de un montaj mobilă rapid, eficient și profesionist, sună-l pe Adi Iscusitul. Aduce cu el toată experiența, sculele necesare și îți oferă garanție pe lucrare. Iar în timpul montajului îți poti aduce un scaun să stați la o poveste, poți să te uiți la un film sau să îți petreci timpul cu familia.

Înainte de a începe lucrul, aruncă o privire și pe următoarele articole:

Video: 5 greșeli pe care le poți face când îți montezi mobila

Video: 3 motive să te enervezi când îți montezi mobila

 

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *